• van Kaat

DIY tip: een slinger van parapluutjes voor op je kinderfeestje!


Parapluutjes, je weet wel, die papieren parasolletjes in een lekker drankje of hapje. Wist je dat je hier een hele vrolijke feestslinger voor op je kinderfeestje van kan maken? En nog makkelijk en snel ook. Ok, soms wat gepriegel met draad, maar dan heb je ook wat! Deze slinger kan je maken voor een verjaardag, maar is ook leuk als decoratie in de kinderkamer.

Benodigdheden

· Parapluutjes in verschillende kleuren

· Schaar

· Draad, visgaren of glitterdraad

· Satéprikker of naald

Voorbereiding

Die parapluutjes zijn van dun papier. Maak de parapluutjes daarom voorzichtig open. Schuif eerst het grote plastic ringetje van het parapluutje. Maak daarna het parapluutje open door het mini ringetje met het parapluutje naar boven te schuiven. Knip daarna een stuk draad af waaraan je de parapluutjes vast gaat maken. Het leukste effect krijg je door meerdere slingers naast elkaar op te hangen.

En dan?

Prik met een satéprikker een klein gaatje in het papier. Handigste is om in het dunne papier tussen twee spanners (dikkere stroken) te prikken. Steek de draad door dat gaatje heen, van de bovenkant naar de onderkant van het parapluutje. Wikkel dan je draad om een spanner heen. Trek het draad niet te stevig aan, want anders heb je kans dat de spanner scheurt. Het volgende parapluutje maak je ongeveer 10 centimeter onder de eerste vast.

Tips

· Gaat het draad vast wikkelen niet heel makkelijk? Gebruik dan een naald.

· Blijft de slinger niet recht naar beneden hangen? Knoop dan een snoepje, grote kraal, of iets anders vrolijks wat een beetje gewicht heeft aan de onderkant vast. Door het gewicht komt het draad strak te hangen.

· Maak de slinger nog feestelijker met glitter, zilver of goud draad.

· Ook leuk is het om mini pompons tussen de parapluutjes te rijgen aan de draad. Dan heb je echt een supervrolijke slinger!

· Ook leuk als knutselwerkje voor je kids.

#slinger #parapluutje #verjaardag #kinderfeestje #vrolijk

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven