top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Leuke en handige tips om cadeautjes in te pakken

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Cadeautjes geven, dat hoor bij een kinderfeestje! Het valt me op dat de cadeautjes steeds mooier ingepakt worden. Bijna zonde om open te maken, zo mooi! Schijnt een kleine moeite te zijn om zelf zo’n mooi ingepakt cadeau te geven. Hoe je een cadeautje redelijk makkelijk en leuk kan inpakken lees je in deze blog.

Maak het jezelf makkelijk

Een doosje Lego of een boek is door de vorm, rechte vorm, lekker praktisch in te pakken. Een L.O.L. Surprise bal daarentegen, is heel wat lastiger. Maak het jezelf gemakkelijk en doe onhandige figuren in een doosje! Ook leuk voor degene die het krijgt, want het is een echte verrassing. Aan de vorm kan je namelijk niet zien wat er in zit.

Meten is weten

Meet goed af hoeveel inpakpapier je nodig hebt. Hoeft niet pietje precies met liniaal en berekeningen hoor! Leg gewoon het cadeautje op het papier en pas hoeveel papier je nodig heb om het helemaal rondom in te pakken. Een klein stukje extra lengte is nodig om het papier dicht te kunnen maken. Vergeet ook niet aan de zijkanten papier extra te hebben.

Inpakpapier

Je kan je cadeau met ‘gewoon’ inpakpapier inpakken. Maar je kan natuurlijk ook kaftpapier, bakpapier, krant, plattegrond, kraftpapier, een woordzoeker, doorzichtige folie, een kleurplaat of gratis pakpapier printables. Een cadeautasje met het cadeautje in vloei- of tissue papier ziet er ook erg leuk uit!

Dubbellaags

Heel simpel een vrolijke creatie maken, doe je door het met effen papier ingepakte cadeautje nog een laagje te geven. Pak het nog een keer in, maar nu met doorzichtige folie. Strooi confetti tussen de twee laagjes en je hebt een echt feestje! In plaats van confetti kan je natuurlijk ook, (snoep)hartjes, glitters of ander klein strooispul gebruiken.

Plakken, handwriting en stempelen

Heb je effen inpakpapier? Dit kan je makkelijk opvrolijken met washitape of stickers. Met een paar reepjes tape plak je zo een taart of verjaardagskaarsjes. Als je wilt versier je je plakkunst ook nog met glitters of pompoms. Gebruik vrolijk gekleurde stickers of maak zelf woordstickers met een lettertang of labelwriter. Je kan natuurlijk ook met mooie letters of handwriting iets op het inpakpapier schrijven of stempelen.

Wikkelen en hangen

Wikkel je ingepakte cadeau in met leuke lintjes. Of met veel verschillende kleuren wol. Maak er echt een feestje van door vlaggetjes aan de wol te hangen. Dan heb je een slinger! Die vlaggetjes kan je maken van tape. Plak een aantal stukjes tape dubbel verspreid over de wol. Knip van de stukjes tape vlaggetjes. Of hang een zelfgemaakt labeltje aan een lintje.

Extraatje

Maak op of aan het ingepakte cadeau een extraatje vast. Plak bijvoorbeeld een lege ballon, verjaardagskaarsjes of vuurwerksterretjes op de voorkant. Misschien dat de ouders er niet heel blij mee zijn, maar een feesttoeter, zo’n rol- blaasding, is ook erg leuk! Snoep doet het ook altijd erg goed. Dus een lolly of zuurstok is ook een grappig idee.

Surprises

Vooralsnog waren het mijn dochtertjes die cadeautjes leuk probeerden in te pakken. Zelf hield ik het bij het verzamelen van leuke ideetjes. Op mijn Pinterest kan je dus inpak inspiratie opdoen als je wilt. Het volgende feestje ga ik echt mijn best ’s doen voor de jarige! Die krijgt een superleuk ingepakt cadeau van mij. Maar eerst moet ik toch echt andere inpaktechnieken uitvoeren. Surprises maken voor pakjesavond!


Inpakken is niet helemaal mijn ding, ik blijf het lastig vinden om er ets leuks van te maken! Daarom vroeg ik mamaVeer en Inpakkenistof om hulp. Hun ideeen lees je in mijn andere inpak blog.


Kinderfeestje organiseren

Wat wel mijn ding is, is kinderfeestjes organiseren. Daar help ik je dan ook graag mee! Met mijn feestpakketten en draaiboeken kan jij zonder gedoe en stress een superleuk kinderfeestje thuis organiseren! Wat dacht je van een Pokemonfeest of professorfeest?

bottom of page