top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Jarig in de zomervakantie: leuk of niet leuk?

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Begin augustus is het bij ons thuis twee dagen feest. De ene dag is namelijk de jongste jarig, de dag erna de oudste. Kwestie van goede planning... Maar is dat nou leuk, in de zomervakantie jarig zijn? Volgens mijn kids wel!

Hele dag vrij

Je bent de hele dag vrij op je verjaardag! Dus hoef je niet naar school, te sporten of andere verplichtingen te doen. Hoe leuk is dat! De hele dag doen waar je zin in hebt. Want dat lijkt mijn kids dus echt niks hè, op je verjaardag naar school toe moeten. En niet alleen de jarige zelf is vrij, maar ook hun vriendjes en vriendinnetjes. Er is altijd wel iemand die je kan vragen om samen taart te eten.

Cadeautjes en taart

Nadat je hebt uitgeslapen en keihard zingen van je ouders en zus hebt aangehoord, kan je taart als ontbijt eten! Daar hoef je dus niet pas tot ’s middags op te wachten. De cadeautjes die je krijgt, kan je meteen gebruiken. Je hoeft namelijk niet meteen naar school. Dus meteen genieten van de cadeautjes.

Mijn meiden bakken vaak zelf hun verjaardagstaart. Door alle vrije tijd in e vakantie gebruiken ze daarom altijd als excuus om een ‘proeftaart’ te bakken. Met vriendinnetjes gaan ze dan een nieuwe taart bakken. Gewoon om te kijken of het dan wel lukt met die taart op hun verjaardag!

Leuke dingen doen

Je kan iets leuks doen op je verjaardag. Mijn dochtertjes krijgen van ons dan ook vaak een dagje weg op hun verjaardag. Zo gingen we al ‘s naar het strand, naar een pretpark, naar Nemo, naar een klimparcours, een middagje shoppen en lunchen, naar het circus en naar de film. Gewoon wat de jarige op dat moment het aller-leukst vindt. Ben benieuwd wat het dit jaar gaat worden.

Veel post

Voor hun verjaardagen krijgen de meiden van allerlei vakantiebestemmingen kaarten. Of leuke foto’s en filmpjes waarin het hele gezin zo gek mogelijk doet om op een originele manier de meiden te feliciteren!


Ook via Instagram en andere social media waar je op zit, krijg je veel felicitaties. Want natuurlijk weten veel vrienden en vriendinnen dat, door de countdown die je er al een paar dagen eerder opzette. Dus dan is het ook wel leuk om een leuke verjaardag foto erop te zetten. Tijd genoeg voor een fotoshoot in de vakantie!

Veel feestjes

Je hebt heel veel dagen feest! Iedereen komt alsnog op een andere dag dan het ‘grote mensen feest’ als ze dan op vakantie zijn. Daardoor hebben de meiden het idee dat ze superlang jarig zijn. De vakantiedagen worden zo leuk gevuld. Want tja, dan kan je beter meteen maar iets leuks gaan don met je gasten toch! Dus dat betekent veel leuke dates!


Jarig op vakantie

Ook bestaat de kans dat je jarig bent terwijl jullie op vakantie zijn. Natuurlijk stop je dan slingers en ballonnen in de koffers. Zo kan je de tent, caravan of huisje versieren. Dat zorgt er meteen voor dat de jarige de hele dag door gefeliciteerd wordt door andere vakantiegangers. Zelfs de vakantievriendjes- en vriendinnetjes geven dan een klein cadeautje, ook leuk!


Nadelen

In de zomervakantie gaan veel mensen op vakantie of dagjes weg. Kans is dus groot dat je veel afmeldingen krijgt als je je verjaardag in de vakantie viert. En natuurlijk dat je BFF’s er niet bij kunnen zijn door hun vakanties.


Het kinderfeestje en trakteren is daarom dan ook of al voor of pas na de zomervakantie. Dus dat is wel even geduld hebben. En het is raar dat iedereen je feliciteert als je trakteert op school. Want je bent dan of niet lang niet jarig of allang jarig geweest. Maar ja, het is wel weer een feestje, dus toch wel weer leuk eigenlijk.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page