top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Bakken met kids: Twix cake

Bijgewerkt op: 27 jun. 2022


Simone van Foodquotes gaf mij haar recept voor Twixcake als tip. Met maar vier ingrediënten maak je deze zoete cake! En dat ook nog zonder te bakken. Snel klaar en superlekker, dus perfect voor op een kinderfeestje!

Bakken met kids: Twix cake

Wat heb je nodig?

Met het boodschappenlijstje in haar hand liep mijn jongste naar de supermarkt. Een kort lijstje, want er zijn maar vier ingrediënten:

  • een roombotercake van 450 gram

  • een zak zachte fudge caramel van 200 gram

  • een reep pure chocolade van150 gram

  • twee eetlepels melk

Bakken met kids: Twix cake kinderfeestje

Beetje van jezelf en een beetje van Foodquotes

“Zou dat echt moeten, pure chocolade?” vroeg mijn dochtertje. Tja puur, daar houdt ze echt niet van. Dus het recept paste ze meteen aan naar melkchocolade. Ook leek het haar superlekker om zeezout op de karamel te doen. Karamel-zeezout van Tony's Chocolonely is namelijk haar favoriete chocolade reep.

Smelten

Samen met haar BFF ging Evie de keuken in om de Twix cake te maken. De eerste stap is om de fudge te smelten. Ondanks de tropische temperaturen smolt de fudge buiten niet vanzelf in een kommetje zoals de meiden hoopten. Dus toch maar au-bain-marie gedaan zoals in het recept staat. De melk, fudge en zeezout moet je best lang roeren voordat het mooi romig is. Dus ook ik mocht even meehelpen, want van zolang roeren gaan je armen zeer doen;)

Bakken met kids: Twix cake taart

Plakspul

Terwijl de meiden de cake op een snijplank met aluminiumfolie zette, koelde de karamel een beetje af. Omdat de pan nog best warm was, goot ik de karamel over de cake. De BFF’s smeerden de karamel met een mesje uit. Ging best goed, totdat de karamel niet meer romig was. De karamel werd weer hard en daardoor ging het een beetje mis. Alles plakte aan hun mesjes vast in plaats van aan de cake….

Chocopasta

Omdat het erg warm was, besloten we niet nog een keer au-bain-marie te smelten. De chocolade smolten we lekker makkelijk in de magnetron. “Kon dat ook niet met de fudge? Dat gaat veel sneller!” was de reactie van de meiden. Na een paar keer roeren en opnieuw in de magnetron kon de chocopasta over de cake heen. Door de chocolade glansde de cake mooi. En je zag bijna niks meer van de hobbelige caramellaag!

Bakken met kids: Twix cake caramel

Superlekker

De cake zag er zo lekker uit, dat ze eigenlijk niet meer konden wachten om een hap te nemen. Want ja, de chocolade moet nog wel eerst hard worden in de koelkast. Een waterijsje deed wonderen, dus de cake kon toch nog goed afkoelen. Na een half uur was het ‘eindelijk’ zover: de choco op de cake was hard! Dat moest natuurlijk meteen geproefd worden. Ze vonden de Twix cake superlekker!

Twix cake bakken kinderfeestje

Tips van de mini kokkies

  • de roombotercake ook zelf maken is leuker. Lees: “lekkerder, want dan kan je van het beslag snoepen”

  • koop een extra zakje fudge, want als je er allemaal eentje ‘proeft’, dan heb je niet meer genoeg voor over de cake

  • smeer de karamel uit met een warme lepel en niet met een koud mesje. Dat mesje trok namelijk de karamel weer los van de cake! En dan krijg je geen mooie cake.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page