top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor een goedkoop, betaalbaar, lowbudget kinderfeestje

Vorige week werd ik geïnterviewd door een journaliste voor een artikel

over goedkope kinderfeestjes. Zij kwam bij mij uit nu je met mijn draaiboeken

al voor € 17,50 zelf thuis een kinderfeestje kan organiseren. Een thuisfeestje is sowieso de tip voor een lowbudget feestje kwam zij tot de conclusie. Graag geef ik jullie nog meer tips waarmee je de kosten voor een kinderfeestje kan beperken.


Vier het feestje thuis

Thuis kan je in de woonkamer, keuken, tuin of in een parkje in de buurt een feestje vieren. Je hoeft immers niet perse naar een feestlocatie om een leuk feestje te vieren. Het gaat er namelijk om dat de jarige en zijn / haar vrienden en vriendinnen samen een superleuke tijd hebben! En dat kan je makkelijk zelf thuis organiseren.


Het kost natuurlijk wel wat werk en tijd om het feestje zelf voor te bereiden, spullen in huis te halen en achteraf op te ruimen. Maar heb je geen tijd of geen inspiratie voor ideeën, dan help ik je graag met mijn uitgebreide draaiboeken met planning, activiteiten en boodschappenlijstje of zelfs complete feestpakketten.

Challenges kinderfeestje thuis draaiboek goedkoop

Samen feesten

Je kan het feestje van de jarige samen vieren met een BFF. Dat hebben alle twee mijn dochtertjes ook al ’s gedaan. Met vriendinnen die bijna tegelijkertijd jarig zijn en dezelfde kinderen willen uitnodigen. Vooral de oudere kinderen, dus bovenbouw, vinden dat een leuk idee! Samen grappige activiteiten verzinnen en uitproberen (zoals de vla challenge die mijn oudste en haar BFF wilden op hun feestje, waaruit het Challengefeest ontstond), leuke uitnodiging maken, veel voorpret samen dus!


Feestversiering

Versier je eigen feestruimte feestelijk met slingers en ballonnen en je hebt de perfecte feestlocatie! De feestversiering hoeft niet perse de dure variant te zijn met opdrukken in het feestthema. Je kan ook gewoon de kleuren die bij het feest horen gebruiken. Bijvoorbeeld rood, wit, zwart en geel bij het Pokemonfeest. Of alle kleuren van de regenboog bij het unicornfeestje.


Bij mijn draaiboeken zitten trouwens bijlagen waar je slingers en vlaggetjes voor op taart of snacks van kan printen. Dan is de feestruimte en het eten meteen in de sfeer van het feestje! Dus dat scheelt ook meteen weer dure feestversiering.

ruimtefeest draaiboek goedkoop kinderfeestje thuis

Uitnodigingen

Naast feestversiering, krijg je van mij ook bij elk draaiboek printables voor uitnodigingen in het feestthema. Andere optie voor goedkopere uitnodigingen zijn de uitnodigingen zelf knutselen met de jarige. Of een filmpje maken op je telefoon wat je naar alle kinderen kan sturen. Een mail kan natuurlijk ook, net als een verjaardag appgroep aanmaken en zo iedereen uitnodigen.


Activiteiten

Thuisfeestjes hebben vaak een feestthema. In dat thema laat je de kinderen verschillende activiteiten doen. Denk aan spelletjes, opdrachten, speurtocht, knutselen, quiz, dansje. Bij al mijn feestjes zorg ik voor een mix van al deze verschillende activiteiten, dan heb je namelijk een leuke afwisseling. Van actief rennen tijdens een speurtocht tot even rustig knutselen. Hoe je een speurtocht kan uitzetten, daar lees je alles over in mijn speurtocht blog.

goedkoop kinderfeestje thuis draaiboek professorfeest proefjes

Spullen regelen

Voor de activiteiten heb je spullen nodig. Kijk wat je nog in huis hebt liggen wat je kan gebruiken. Of vraag familie en vrienden of je spullen van hen kan lenen die je nodig hebt. Zo bleek een vriendin van mij laserguns te hebben. Superfijn dat ik die mocht lenen om tijdens de speurtocht in het park te gebruiken!


Zijn er spullen die je moet kopen? Begin dan op tijd met het regelen van het feestje. Zo heb je kans dat er aanbiedingen zijn waar je gebruik van kan maken. En scheelt ook nog ’s stress dat je op het allerlaatste moment nog op zoek bent naar dat ene ding wat je echt nodig hebt.

Andere optie is om het jezelf supergemakkelijk te maken en een compleet feestpakket van een van mijn feestjes te bestellen, van bijvoorbeeld het professorfeest. Dan hoef je zelf niet meer op pad om alles te kopen, zodat je alleen nog eten en drinken hoeft te regelen.


Partyfood

Bij een feestje hoort taart. Je kan voor een over the top taart in het feestthema gaan. Maar een basistaart kopen en zelf versieren kan ook. Of wat ook gezellig is, samen met de jarige een dag voor het feestje een taart bakken. Dan komen jullie meteen in de feeststemming!

Het hoeft trouwens geen taart te zijn hè, cupcakes, donuts, enzo, dat kan ook allemaal. Of je maakt er een activiteit op het feestje van: cupcakes, cake, eierkoeken of wafels versieren met slagroom, vruchtenhagel, discodip. Tips voor taarten en cupcakes vind je op mijn blog in de categorie traktatie en partyfood.


Hou het met eten simpel, en dan bedoel ik dat jij snel klaar bent met het klaarmaken ervan! Een broodje knaks of tosti’s als lunch bijvoorbeeld. En friet of pizza als avondeten. Bak of koop bijvoorbeeld friet, snacks en sausjes, strooi het op de tafel zonder borden (scheelt weer kosten) en laat de kids met hun handen eten. Dat is tafelfriet!


Natuurlijk kan je ook van het eetmoment weer een activiteit voor op het kinderfeestje van maken. Denk aan een picknick voor of na een speurtocht, een high tea en zelf pizza’s beleggen. Met wat oudere kinderen is het ook leuk om te gourmetten en hun zelf alles klaar te laten maken. Tips voor eten op een kinderfeestje lees je in mijn partyfoodblog


Uitdeelzakjes

Een zak vol snoep en cadeautjes hoeft echt niet als uitdeelzakje. Bij al mijn feestjes maken de kinderen iets wat ze mee naar huis kunnen nemen. laat ze iets knutselen of vinden als schat. Dan hebben de kinderen als iets om als herinnering mee naar huis te nemen. Een zeemeerminstaart op het zeemeerminfeestje en toverspreukenboek bij het Harry Potterfeestje bijvoorbeeld. Een zak snoep is daardoor overbodig. Of kan in ieder geval een stuk kleiner doordat ze al wat als herinnering hebben!

zeemeermin kinderfeestje thuis goedkoop draaiboek

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Guest
Oct 31, 2023

Na verschillende mislukte pogingen om een lening te krijgen van leugenaars die zich voordoen als kredietverstrekkers, heb ik zojuist mijn lening ontvangen van dit goede en betrouwbare bedrijf: LAPO. Doe er goed aan om contact met hen op te nemen als u snel een lening nodig heeft. Neem nu contact met hen op via deze e-mail: lapofunding960@gmail.com

.....

Like

Guest
Oct 31, 2023

Na verschillende mislukte pogingen om een lening te krijgen van leugenaars die zich voordoen als kredietverstrekkers, heb ik zojuist mijn lening ontvangen van dit goede en betrouwbare bedrijf: LAPO. Doe er goed aan om contact met hen op te nemen als u snel een lening nodig heeft. Neem nu contact met hen op via deze e-mail: lapofunding960@gmail.com

Like
bottom of page