top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips om de verjaardag van je kind op een speciale manier te vieren!

Je kind kijkt al dagen (of soms wel weken) uit naar zijn of haar verjaardag. Die verjaardag is namelijk echt een belangrijke dag voor ze. Hoe leuk is het dan om de jarige zich extra speciaal te laten voelen! Met een verjaardag traditie of gewoon iets extra leuks. Om je wat inspiratie te geven, zette ik een heleboel tips voor je op een rijtje.

kinderfeestje verjaardag kind speciaal tips feest ontbijt tompoes

Onze verjaardag traditie: dagje weg

Mijn meiden zijn alle twee in de zomervakantie jarig. Dat betekent dus dat ze altijd vrij zijn. Traditie is dan ook dat ze een dagje weg mogen kiezen op hun verjaardag. Dat gaat van naar de bioscoop, een gamehall en een klimbos tot een hele dag in de Efteling, naar het Dolfinarium en een dagje Amsterdam. Maar net waar ze zin in hebben.


Ga je net als ons op de verjaardag op pad? Versier dan de auto! Schrijf bijvoorbeeld met raamstiften iets op het autoraam. Of hang slingers op. Ga je net als ons met de trein? Geef dan de jarige een feestbutton, slingertje of ballon aan rugtas. Zo krijgt de jarige vast wat spontane felicitaties!


Andere verjaardag tradities bij ons zijn wakker gezongen worden door de rest van het gezin met ballonnen en cadeautjes. Maar ook zeggen wat of waar je wilt eten. En niet te vergeten je eigen verjaardagstaart bakken! Nu bakken ze die taart vaak samen, omdat ze een dag na elkaar jarig zijn. Lekker praktisch!


Begin verjaardagsfeest

Begin de dag goed: zing de jarige wakker. Als ‘ie al niet wakker is dan tenminste. Maar zelfs dan nog, begin met zingen! Leuk effect om de slaapkamer van de jarige met lekker veel ballonnen vol te gooien. Bij ons heeft dat vaak een ballonnengevecht als resultaat. Lekker actief wakker dus meteen.


Verjaardag ballonnen verrassing

Je kan ook creatief aan de slag met ballonnen. Maak bijvoorbeeld een ballonnenmuur. Dan plak je voor deur reepjes crêpepapier zodat ballonnen blijven hangen tegen de deur. Gaat de deur open, dan vallen alle ballonnen over de jarige heen. Of hang ballonnen aan touwtjes op net als een vliegengordijn waar je doorheen moet. Wat ook kan is de slaapkamer vol gooien met ballonnen als ze slapen. Als de jarige dan wakker wordt, is dat heel feestelijk tussen de ballonnen.

kinderfeestje verjaardag kind speciaal tips ballonnen verrassing

Cadeautjes geven en uitpakken

De cadeautjes geven wij na het zingen meteen op bed. Geeft van die leuke foto’s als herinnering: warrige slaaphoofden met kleine oogjes die toch heel blij kijken door het uitpakken van de cadeautjes. Uitdaging daarna is wel om alle ballonnen en cadeautjes mee naar beneden te nemen. Nadat ze hun feestoutfit hebben aangetrokken dan hè.

Cadeautjes geven kan je op veel verschillende manieren doen. Maak bijvoorbeeld een speurtocht door het huis en de tuin met aanwijzingen of raadsels waar cadeautjes of de volgende aanwijzing ligt. Heb je meerdere cadeautjes? Dan kan je ook om de zoveel tijd een nieuw cadeautje geven. In mijn cadeauspel blog staan veel tips voor het uitpakken van cadeautjes op een kinderfeestje.


Verjaardagsontbijt

En dan is het tijd voor het verjaardagsontbijt. Altijd iets wat ze superlekker vinden, met een kaarsje erop natuurlijk! Dat ontbijt kan een lekker broodje zijn, maar ook een tompoes of pannenkoeken. Gewoon wat de jarige wilt. Het is tenslotte zijn of haar feestje.


kinderfeestje verjaardag kind speciaal tips taart

Verjaardagstaart

Bij een verjaardag hoort taart. Maakt niet uit in welke vorm: taart, vlaai, tompoes, donuts, noem maar op. Je kan hier een gezellige feestactiviteit van maken: samen een taart bakken of versieren. En daarna natuurlijk een wens doen bij het uitblazen van de kaarsjes!

De taart bakken de meiden bij ons dus vaak samen. Maar ook al een week ervoor met vriendinnen: de test taart. Ze zijn dan al lekker in de feeststemming, dus voorpret! Kijk voor tips en ideeen op mijn blog voor leuke en lekkere taarten.


Feest lunch en diner

Zijn jullie kinderen niet in de vakantie of het weekend jarig? Geef dan een feestlunch mee naar school. Dus iets extra lekkers als cadeautje in de broodtrommel. Of een leuk, grappig of lief briefje erbij.


Het avondeten kiest de jarige. Eet je thuis? Maak dan van het eten een feestje. Dus dekt de tafel feestelijk. Strooi bijvoorbeeld wat confetti op tafel, drink uit cocktail glazen, versier de stoel. Maak het spectaculair met een toetje met sterretjes op!


Verjaardag interview of vriendenboekje

De term ‘Birthday Interview” vond ik op Pinterest. Schijnt iets Amerikaans te zijn, maar ook hier inmiddels wat bekender. Omdat ik het een leuk idee vind, geef ik dit ook als tip.

Een verjaardagsinterview is een lijst met vragen die de jarige elk jaar invult. Zoals lievelingsdier en kleur, wat doe je het liefst, wat is je favoriete eten, wat wil je later worden. Een soort van vriendenboekje dus, maar dan vult alleen de jarige het in op zijn verjaardag. Op mijn Pinterest verjaardagsbord.


Spelletjesavond of filmavond

Langer dan normaal opblijven is ook een extraatje. Maak er meteen een gezellige spelletjes- of filmavond van! Ik schreef een blog met veel tips voor bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen.


Wil je tips en ideeën voor het kinderfeestje? Neem dan een kijkje op mijn website bij alle kinderfeestje, zoals het professorfeest of safarifeest.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page