top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: Nintendo Switch game spellen Lego en Star Trek

Elk jaar met Sinterklaas of kerst koop ik een nieuwe game als cadeautje. In Coronatijd kochten we een Nintendo Switch als vervanging van de oude WII. Dus nieuwe spellen waren nodig! De meiden hebben onder andere Mario Kart, Just Dance, Olympische Spelen, Harry Potter. Dit jaar kregen we er twee spellen bij van Bandai Namco om uit te proberen. Lego Brawls en Star Trek Prodigy Supernova.

Review Nintendo Switch game Star Trek Prodigy Lego Brawls

Star Trek ken ik nog van vroeger, met Captain Kirk met die gekke puntige oren en Spock. Nickelodeon heeft daar een animatie serie van gemaakt. Daarop is deze game gebaseerd. Ook al kenden we die nieuwe serie niet, toch kan je dan het spel spelen! Er wordt namelijk best vaak uitleg gegeven met tekstblokken in beeld. Vond ikzelf iets te vaak en dus irritant, maar gelukkig ontdekten we al snel dat je deze kan skippen door te klikken.


Doel van het spel

Doel van het spel is alles (vrienden, bemanning, de Protostar en nieuwe rassen) te redden. Een Supernova dreigt namelijk alles te vernietigen. De hoofdspelers zijn Dal R’EI en Gwyn. Je kan in je eentje deze twee tegelijk spelen, want je kan snel wisselen van personages. Maar ook met zijn tweeën, zodat je een vast personage bent.

Review Nintendo Switch game Star Trek Prodigy

Als snel ontdek je dat Dal R’EI en Gwen verschillende dingen kunnen. Gwyn kan bijvoorbeeld laserstralen onderbreken, waardoor Dal R’EI er doorheen kan. Dal R’EI is dan weer supersterk, zodat hij zware dingen kan optillen. Je moet ze laten samenwerken om verder in het level te komen. Zo moet je ze laten vechten met robotbeesten en buitenaardse werelden ontdekken.

Puzzelen


Het leuke aan deze game vinden wij de puzzels die je moet proberen op te lossen. Bijvoorbeeld elektradozen verplaatsen, zodat er een nieuwe stroomkring is, waardoor je verder kan. Ook de gevechten zijn leuk om te doen. Dan is er namelijk ineens veel te doen in het spel. Die robots waar je tegen vecht zijn wel echt lastig te verslaan. Dus fijn dat er af en toe gezondheidsupgrades zijn. Die had ik in ieder geval elke keer echt nodig!


Verzamelen

En dan zijn er ook nog kristallen, planten, schattige punies en relikwieën die je kan verzamelen terwijl je door gebieden rent. Hoe meer je er verzamelt, hoe meer mogelijkheden en upgrades je kan krijgen. We hebben het spel nog maar net, dus wij kunnen nog veel verzamelen! We gaan hier ons dus nog veel uren mee vermaken.


Een leuk spel voor jonge Legofans. Het is namelijk een makkelijk spel wat je snel door hebt. Maar spelen doe je pas nadat je je eigen Lego Minifigure hebt ontworpen. Je kan uit verschillende soorten, outfits, strategieën en persoonlijkheden kiezen. Alleen al het maken van een supergrappige combi geeft de grootste lol!


Minifigure ontwerpen

Het leuke is dat je tijdens het spelen ontdekt of je een sterke Minifigure hebt gemaakt. Aanpassen kan gelukkig altijd nog! En tijdens het spel kan je nog nieuwe personages vrijspelen, dus er komt steeds meer keuze. Om eerlijk te zijn vonden wij je eigen minifigure maken het leukste van het spel.


Vechten

Minifigure klaar, dan is het tijd om te gaan gamen. Je rent en springt en vecht met tegenstanders in een zelf gekozen Lego themawereld. Niet elke tegenstander is even makkelijk te verslaan. Bij sterke vijanden kan je gebruik maken van extra power-ups die af en toe verschijnen. Daarmee kan je jezelf met de meest gekke apparaten verdedigen.

Review Nintendo Switch game Lego Brawls

Je kan in je eentje vechten tegen tegenstanders. Maar je kan er ook voor kiezen om een team te vormen met je vrienden en iets zo goed mogelijk proberen te verdedigen. Het vechten zelf gaat er in de multi-speler versie chaotisch en supersnel aan toe! Na een paar seconden was het voor mij onduidelijk wie van alle vechtende en springende poppetjes ik nou eigenlijk was. Mijn kids hadden daar geen problemen mee. Sterker nog, ze maakten er goed gebruik van door mij meteen uit te schakelen…


Kijk voor nog meer Nintendo Switch games in mijn Switchblog. Ook zou het leuk zijn als je een kijkje neemt bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes thuis.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page