top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Nieuw thema voor kinderfeestjes thuis in de maak!

Bijgewerkt op: 3 jun. 2022

Elk jaar wil ik twee nieuwe feestthema’s in mijn webshop. Soms zijn het compleet nieuwe thema’s. Maar soms gebruik ik ook de basis van feestjes die ik eerder speciaal voor een jarige maakte. Nu ben ik, op verzoek van meerdere ouders, bezig met het ruimte astronauten feestje. Dus daar ben ik verder mee aan de slag gegaan. Ik had tijdens de eerste lockdown namelijk al een begin gemaakt voor dit feestje.

Kinderfeestje thuis organiseren speurtocht feestthema draaiboek feestpakket

Ideeën nieuwe kinderfeest thema

Het begint met het bedenken van alles wat met de ruimte en astronauten te maken heeft. Denk aan sterren, maan, raket, lancering, zwaartekracht, eten. Een mindmap maken dus. Voor bij die woorden probeer ik leuke activiteiten te bedenken. Meestal begint dat met onmogelijke gedachten: “eten dat zweeft rond in een ruimteschip. Een voedselgevecht!”. Of “ufo’s zijn vliegende schotels, dus frisbeeën met eten erop!” Leuk bedacht misschien, en waarschijnlijk vinden de kids dat nog geweldig ook, maar de ouders kan ik dat echt niet aandoen. Dat wordt echt een zooitje… Dus betere varianten bedenken dan, ook al heb ik veel lol om deze te enthousiaste ideeën.


Planning in draaiboek kinderfeest

Nadat ik veel ideeën voor activiteiten heb, maak ik er een afwisselde mix van. Dus een paar rustige (meestal knutselen), actieve en er op uit (speurtocht) spellen. Inmiddels weet ik uit ervaring wel hoe lang een activiteit ongeveer duurt. Dus dan kan ik de planning maken. De ideeën die ik ‘over’ heb qua tijd, zet ik in het draaiboek bij ‘nog meer ideeën voor spellen’. Handig voor als het bijvoorbeeld regent, dan kan je iets anders doen dan een speurtocht.


Feestpakket voor kinderfeestje

Is de planning af, dan kijk ik welke spullen je allemaal nodig hebt voor de activiteiten. Voor sommige feestjes zijn niet heel veel spullen nodig naast de printables of veel eten. In dat geval maak ik geen feestpakket. Dan kan je tenminste zelf uitkiezen wat je lekker vindt. Voor andere pakketten ga ik bij de groothandels, winkels en online zoeken naar de goede spullen voor een leuke prijs. Het feestje moet namelijk wel betaalbaar blijven. Veel verschillende dingen shoppen dus om uit te proberen wat het beste is.

Kinderfeestje thuis organiseren speurtocht  zeemeermin draaiboek feestpakket

Deel van het feestpakket zeemeerminfeest


Feest eten, taart en traktaties

In het draaiboek geef ik ook altijd tips voor snacks in het thema. Dat betekent dat ik mijn jongste binnenkort de keuken weer in stuur om verschillende dingen te bakken. Dit is geen kinderarbeid trouwens, zij zou elke dag wel willen bakken! De traktaties maak ik (meestal) wel zelf; de meiden beoordelen ze en eten ze op. Het gaat sowieso iets worden met chocolade. Want tja, er is al genoeg chocolade in het feestthema zoals Mars en Milkyway. Zelf vind ik zure ufo’s superlekker, daar heb ik ook al een traktatie idee voor!

Kinderfeestje thuis organiseren speurtocht taart draaiboek feestpakket

Uitnodigingen en feestversiering kinderfeestje

Wel zo leuk als ook de uitnodigingen en feestversiering in het ruimte thema zijn. Bij elk draaiboek zit daarom een bestand met printables voor uitnodigingen, slingers en vlaggetjes in het feestthema. Dankzij manlief heb ik geleerd hoe ik deze zelf mooi op de computer kan maken. Het is gewoon tekenen op de computer. Raketten, maan, sterren, astronauten wordt het deze keer. Uitdaging, want tekenen is niet mijn sterkste punt. Ideeën genoeg in mijn hoofd, dat is het probleem niet. Maar dat omzetten in een plaatje, daar ben ik wel even mee bezig. Gelukkig kan ik altijd nog manlief inschakelen voor hulp.

Kinderfeestje thuis organiseren speurtocht feestthema  uitnodigingen draaiboek feestpakket

Testen kinderfeestje thuis

Meestal liet ik de meiden een ‘nepfeestje’ geven voor hun vriendinnen. Om het nieuwe feestje uit te proberen en te testen. Zeer kritisch die meiden op wat wel en niet leuk is of anders moet! Heel fijn! Grappig om te vertellen: die vriendinnen namen vaak een nepcadeautje mee, dus een lege doos leuk ingepakt, haha. Voor dit nieuwe ruimtethema zijn de kids echt te groot, daarom gaan zoontjes van vrienden het uittesten.

Kinderfeestje thuis organiseren speurtocht safarifeest draaiboek feestpakket

Testen safarifeestje door mijn meiden en hun vriendinnen


Na het testen door de kids en hun vrienden laat ik ook altijd het feestje testen door een aantal ouders. Ouders met een jarige die dit feestthema wilt en die leuke foto’s willen maken van het feestje in actie die ik mag gebruiken op mijn website. Want tja, dat blijft een ding; ik ben nooit bij het feestje zelf, dus ik kan er geen foto’s van maken. Terwijl ouders juist foto’s zo fijn vinden om een beeld van het feestje te krijgen. Een oproep voor het feestruimte testteam zie je snel op Facebook, Instagram of in de nieuwsbrief verschijnen. Ben je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Doe dat dan alsnog op mijn website!

Kinderfeestje thuis organiseren speurtocht Harry Potter gouden snaai traktatie draaiboek

Foto van moeder bij het testen van het Harry Potter feestje

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page