top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Kindercocktails voor op je kinderfeestje

Cocktails zien er supervrolijk uit. Leuk idee dus om van het drinken wat je geeft op een kinderfeestje, iets vrolijks te maken: een kindercocktail. Ik heb verschillende feestelijke en makkelijk te maken cocktails voor je. Cocktails waar je geen shaker of iets speciaals voor nodig hebt om ze te maken. Gewoon makkelijk en leuk om te maken met je jarige kind!

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën

Cocktail stylen

Voor kinderen is het het belangrijkst dat de cocktail er supervrolijk uitziet. Hoe doe je dat een kindercocktail stylen?

·         Basis zijn glazen (ipv plastic bekers waar kinderen vaak uit drinken)

·         Het drinken in het glas moet kleur hebben

·         Ijsklontjes of gecrushed ijs erin maakt een leuk geluidje

·         Gekleurde of figuur ijsblokjes zijn vrolijk in doorzichtige drankjes

·         Versier de rand van het glas met fruit, snoep of suiker

·         Een parapluutje, rietje of discospriet geeft net wat extras

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën suiker rietje

Thema cocktails

Zelf vind ik het altijd leuk om het thema van het kinderfeestje ook terug te laten komen bij het eten en drinken. Dus ook voor een aantal van mijn kinderfeestjes maakten we cocktails.

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën professor proefjes feest suikerspin

Proefjes feest cocktail

Bij het professorfeest en sciencefeest past een chemische reactie natuurlijk perfect. Daarom kocht ik drinken in een chemisch groen kleurtje: Fernandes. Maar 7-up met kleurstof kan natuurlijk ook! Het felgroene drinken schonk ik in een hoog glas. Daarom deed ik een felgeel rietje. Als laatste liet ik de kinderen zelf een pluk suikerspin in het glas doen. Door de suikerspin lijkt het (met enige fantasie) een gaswolk. Zodra de suikerspin het water raakt, smelt het meteen weg. Heb je meteen een chemische reactie!

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën zeemeermin haaien snoep

Zeemeermin feest cocktail

Deze blauwe haaien cocktail maakte ik naar het idee van @sterindekeuken. Als eerste dipte ik de glazen in blauw suiker. Dat is suikerspinsuiker van Xenos wat we altijd in huis hebben voor de suikerspinmachine van mijn jongste. Daarna deed ik Lemon & Lime zero (een soort 7-up) in het glas met een blauw siliconen rietje van Hema. In het drinken deed ik een druppel blauwe kleurstof en roerde dat door met het rietje. Als laatste gingen er twee blauwe haai snoepjes in. Past perfect bij het zeemeerminfeestje!

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën Harry potter boerbier

Harry Potter cocktail: boterbier

Boterbier is het perfecte drankje voor bij het Harry Potterfeest. Zelf probeerden we deze “float” zoals het drankje ook wel genoemd wordt, in de Efteling. Het is ijskoude cola of Fanta met daarin een bolletje vanille ijs. Maak het drankje spectaculair door het flink te laten schuimen: schenk het drinken op het bolletje ijs!

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën Pokemon marshmallows

Pokemon cocktail

Bij Pokemon denk je meteen aan de kleur rood. Daarom een rood vrolijk drankje. Het is rode ranja, maar rode of doorzichtige frisdrank met een druppel rode kleurstof kan natuurlijk ook. Op een discoprikker prikte ik mini marshmallows. Als laatste een halve limoen op het glas ter versiering. Een heel schijfje was beter geweest bedacht ik me later pas: dan is het meteen een pokeball.

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën freakshake

Challenge cocktail

Op het TikTok challenge kinderfeest maken de kinderen een freakshake. Wat de ingrediënten worden van je shake ontdek je tijdens het trekken van lootjes. Dat kan je natuurlijk ook doen met een cocktail. Zo krijgt iedereen een andere cocktail met een ander smaakje en andere versiering!

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën tiktok challenge regenboog

Regenboog cocktail

Een magische overgang zit er in deze cocktail. Omdat het een stukje regenboog is die kleurencombi, past het goed bij het unicorn kinderfeestje. Deze cocktail maak je door een laagje ranja met een beetje 7-up in een glas te doen. Schenk daar voorzichtig jus d’orange op. Dan onstaat een overloop effect. Parapluutje en rietje erin en klaar ben je.

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën mojito mocktail

Net als in het echt kindercocktails

Zijn je kinderen al wat ouder, dan kan je ze eventueel ook mocktail varianten van echte cocktails geven. Zoals bijvoorbeeld een mojito. Deze maak je door gecrushed ijs in een glas te doen, munt blaadjes erbij, lemon & Lime zero erbij schenken, partje limoen op het glas, rietje erbij en klaar is de cocktail. Op Pinterest zag ik onder andere ook nog kidsproof pina colada cocktails.


Een kindercocktail is dus zo gemaakt en ziet er supervrolijk uit. Perfect om een kinderfeestje nog net wat extra’s te geven! Heb je binnenkort een kinderfeestje? Kijk dan meteen even bij al mijn feestjes voor leuke ideeën!

cocktail kind kinderfeestje tips ideeën thuis feestpakket draaiboek

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page