top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Mijn allereerste kinderfeestje!

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Het zeemeerminnenfeestje is mijn allernieuwste themafeestje. Maar eigenlijk al best heel wat jaartjes oud. Het was namelijk het allereerste kinderfeestje wat ik regelde voor mijn oudste dochter (die inmiddels als op de middelbare school zit!). Een zeemeerminnen thuisfeestje dus voor haar vijfde verjaardag. Ook wel “onderwaterwereldfeestje” genoemd voor de uitgenodigde jongens. Dat was het feestje waarbij ik ontdekte hoe het anders moest bij volgende kinderfeestjes….

kinderfeestje thuis zeemeermin

Feestdecoratie

Waarschijnlijk hadden manlief en ik iets te vaak MTV’s my sweet 16 gezien, want we gingen helemaal los in het thema! Op de tuinmuren tekenden we een zee met vissen en zeesterren, slingers maakte ik van schelpen en manlief bedacht een mega ezeltje-prik-je inktvis. Dit was allemaal overbodig bleek op het feestje. Tenzij je graag complimentjes krijgt van andere ouders. Dat zijn namelijk degene die de decoratie zien. De kids totaal niet!

Cupcakes en marsepein

Kids zien namelijk alleen de voor hun 2 belangrijkste feestdingen: taart en cadeautjes. Dochterlief had zelf cupcakes versierd met marsepeinen zee-figuurtjes en eetbare stift. Dat je kind marsepein lekker vindt, wil niet zeggen dat dat voor alle kids geldt: “ik lust geen marsepein” riepen er meteen een paar. Dus peuterde ik het marsepein weer van de cupcakes af. Op die ‘kale’ cupcakes spoot manlief slagroom. En toen wilde ineens iedereen slagroom! Want slagroom met discodip is pas echt een feest.

Knutselen

Niet alleen mijn dochtertjes, maar ook ikzelf knutsel graag. Knutselen wilde ze dan ook graag op haar feestje. Het werd een ketting met een schelp als hanger en ‘parels’ van kralen. De kids vonden het superleuk om te doen. Dit in tegenstelling tot ons: bij alle kids vielen er behoorlijk wat kralen van de ketting af. Die konden wij er dus weer allemaal oprijgen.

kinderfeestje thuis zeemeermin thuisfeestje

Bubbels

Over het bellenblazen (onderwater ademen als een zeemeermin of vis) als activiteit zaten we erg te twijfelen. Moesten we dat wel doen, was dat niet te saai? Zaten wij er helemaal naast: de kids bleven maar doorgaan met bellenblazen. Ze vonden het geweldig. En ik werd ook nog compleet in de bellen gezet. Ze hadden de grootste lol!

Zeemeerminstaart

Als leuk aandenken om mee naar huis te geven, bedacht manlief om zeemeerminstaarten voor iedereen te maken. Nou, mijn herinnering aan die staarten is alles behalve leuk. Zaten we daar op zaterdagavond schubben uit verschillende kleuren folie te knippen. Blaren op mijn vingers van het knippen. Wat was dat een werk zeg! Ik moet wel eerlijk bekennen dat sommige kids die zeemeerminnenstaart na 5 jaar nog steeds hebben of tot voor kort hadden. Dus geweldig bedacht. Maar toch, ik doe dit echt nooit meer.

kinderfeestje thuis zeemeermin staart maken

Superblij

Veel spelletjes, opdrachten en lekkers later was het zeemeerminfeestje voorbij. Mijn dochtertje was superblij met haar eerste kinderfeestje. Net als haar vriendinnetjes en vriendjes. Leuke complimenten gekregen van ouders en ook wij vonden het geslaagd. Maar, dat we het het volgende feestje anders aanpakken, dat stond vast. Gewoon veel leuke activiteiten in een bepaald thema, zonder al te veel poespas. Dat is het perfecte kinderfeestje. Dus die Unox reclame met olifant en kermis in de achtertuin, die klopt helemaal!

Wil je ook een zeemeerminnenfeestje geven? Kijk dan hier voor een superleuk zeemeerminnenfeestje wat je makkelijk thuis kan geven. Een kinderfeestje waarbij de kids een zeemeerminnenstaart gaan maken, spelen met bubbels, parels en schelpen zoeken en nog veel meer leuks!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page