top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Meer over mij

Bijgewerkt op: 28 jun. 2022


Meer over mij tag

Mijn oudste vult de zoveelste “hoe goed ken je ….” app van vriendinnen in. Dat bracht me op het idee om jullie ook iets meer over mezelf te vertellen. Leek me wel leuk en zo netjes met zoveel nieuwe volgers! Dus ben je nieuwsgierig? Lees dan deze ‘meer over mij’ tag die ik maakte.

Burgerlijke stand

Mijn naam is Jessica, oftewel Kaatje, 40 jaar, getrouwd met Martijn en moeder van Julie en Evie. Geboren en opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen, maar voor mijn studie verhuisd naar Brabant, naar Tilburg. Daar woon ik nu al ruim 25 jaar, maar toch ga ik nog regelmatig terug naar Zeeland: even lekker uitwaaien op het strand.

meer over mij van Kaat Jessica

Beroep

Na mijn rechtenstudie werkte ik 15 jaar als jurist bij een verzekeraar. Toen maakte ik een carrière switch. Ik begon mijn eigen bedrijf: van Kaat, een webshop voor de leukste kinderfeestjes thuis. Niet zomaar vanuit het niks hoor, ik organiseerde namelijk al regelmatig in mijn vrije tijd feestjes voor kids en vrienden.


Voor mijn bedrijf ben ik ook gaan bloggen. Over alles wat met kinderfeestjes te maken heeft. Van taart en traktatiesblog tot feesttips en cadeautjes. Op mijn eigen website, maar ook voor onder andere Citymom.nl, Hiepenhoera en Reistipsmetkids.

Wat vind ik leuk

Natuurlijk hou ik wel van een feestje! Niet gek natuurlijk met een eigen bedrijf met kinderfeestjes. Het leukste, waar ik het meest van geniet zijn van leuke dingen doen met manlief, kids en vrienden. Dagjes weg, achtbanen, op vakantie gaan, uitgebreid koken in het weekend, schelpen zoeken op het strand, thrillers en feelgood boeken lezen, spellen doen, bakken, in de bergen wandelen, netflixen, naar de bioscoop en hardlopen.


Mijn favoriete vakantiebestemming is Spanje. Zo'n relaxte sfeer, heerlijk eten, leuke mensen. Vooral het noordwesten van Mallorca, met zee en strand, maar ook bergen waar je kan wandelen en klimmen.

En wat echt niet leuk

Boodschappen doen, nou ja, eigenlijk het hele huishouden. Door de stromende regen naar een afspraak fietsen vind ik ook niks. Terug naar huis maakt me dan weer niet uit. Maar waar ik echt niet tegen kan is oneerlijk zijn. Dan word ik echt boos (en dat ben ik niet snel).

Smullen

Kaasfondue met zelfgebakken brood, daar kan ik echt van smullen! Helaas lust de helft in huis geen kaas, dus eten we het bijna nooit. Een goede tweede plek is pasta. Heerlijk om te eten, maar ook die lekkere geur in de keuken als de saus in de pan staat te pruttelen. Zeeuwse bolussen vind ik echt superlekker. En ik ben verslaafd aan kaas, chocoladekoekjes en Pepsi Max.

meer over mij van Kaat Jessica bolus

Favoriete plekken

Het strand! Weer of geen weer, op het strand is het altijd goed. Heerlijk om te genieten van het zonnetje, schelpen zoeken, wandelen en ook lekker om uit te waaien. En de bergen. Wandelen en rotsklimmen met de mooiste uitzichten. Alleen die gondel omhoog, dat is even een stressmomentje voor mij. Ik heb namelijk hoogtevrees. En in een boekwinkel kan je me ook gerust een uur neerzetten, heerlijk om daar rond te lopen en nieuwe boeken te vinden.

Vakantiewens

Lijkt me super om met de kids naar Amerika te gaan. Manlief en ik reisden daar al twee keer rond. Dat was zo gaaf! Die mooie natuurparken (vooral Zion) afgewisseld met de grote steden. Die staat weer op het lijstje. Net als Barcelona. Ja weer, want we hadden al geboekt, maar ja toen kwam Corona. Komt nog wel een keer! Nu eerst naar Parijs en de Franse Alpen met de slaaptrein in de zomer, daar kijk ik ook echt naar uit.

Feest

Feestjes, daar ben ik gek op. Van kinderfeestjes tot grote feesten als een bruiloft. Etentjes met vrienden vind ik ook een feestje. Net als mijn maandelijkse cocktailavondje met vriendinnen. Maar mijn verjaardag, die vier ik dan weer bijna nooit. Als ik jarig ben hoef ik dan ook geen cadeaus. Of toch wel 1 misschien: met een bos roze tulpen ben ik blij! En taart, daar hou ik niet echt van. Tenzij het cheesecake of Citroen merenque taart is of macarons zijn. Slagroom en fruit in of op een taart is mij te zoet. Voor mij liever iets hartigs.

meer over mij van Kaat Jessica Zion

Een miljoen

De kids hebben de gekste dromen over het winnen van een miljoen. Een mega huis met zwembad, klimmuur en achtbaan in de tuin. Oh ja, en twee honden niet te vergeten. Mijn droom is een eigen kinderboekenwinkel waar kids behalve lezen ook iets lekker kunnen eten en leuke activiteiten kunnen doen. Zo’n You’ve Got Mail (hele oude film) idee dus.

Zo, nu weet je weer een beetje meer over mij! Over mijn kinderfeestjes lees je alles op mijn website.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page