top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Squishies, de nieuwste rage bij mijn kids op school

Bijgewerkt op: 28 jun. 2022


“Ahw, mag ik in je squishy knijpen?” vragen een paar vriendinnetjes van de jongste als ze de klas inloopt. Iedereen kent het blijkbaar. Want of ze hebben er ook al een, of ze willen er een hebben. Een echt rage bij ons op school dus!

Review squishies

Wat is een squishy?

Een squishy is een soort van stressbal, maar dan veel zachter. Hij is gemaakt van speciaal schuim dat, na erin te knijpen, langzaam terugkomt in zijn vorm. “Ze zijn zo lekker zacht”, “echt te schattig”, “heel fijn om in te knijpen”. Dat is wat kids zeggen over hun squishy. Kortom een fijn, zacht en schattig knijpding.

Review squishies octopus

Wat kan je ermee?

Vrij weinig, je kan er alleen in knijpen! En dat moet dan ook nog op de juiste manier. Het materiaal waar de squishy van gemaakt is, is namelijk niet echt sterk. Wil je dat ‘ie zo lang mogelijk meegaat, knijp of duw dan met je duimen. Dus niet met je nagels, niet mee draaien of uittrekken, want dat zorgt voor scheurtjes. Dan kan de squishy in no-time in de kliko. Na het lezen van deze (en nog meer) waarschuwingen, had ik zo mijn twijfels. Maar, ik moet toegeven, het is echt lekker zacht! En ze zijn nog steeds heel. Nu doen mijn kids er wel voorzichtig mee moet ik zeggen.

Review squishies donut

Welke squishies zijn er?

Ze zijn er in veel verschillende vormen. Vooral ‘schattige’ vormen, want de meeste squishies zijn Kawaii. Dus een vrolijk, grappig figuurtje met een lachend gezichtje. De oudste heeft een donut en een sushi nigiri, de jongste een zakje friet en een unicorn octopus. Maar ze zijn er in nog veel meer vormen, zoals een catburger, een melkpak, marshmallows en een panda.

Review squishies sushi

Waar te koop?

Een paar vriendinnetjes van de jongste wilden weten waar we de squishies kochten. Tja, dat was eerst ook mijn vraag. Na een lange zoektocht in de stad, kwamen we tot de conclusie dat ze alleen online verkrijgbaar zijn. Dus ben je op zoek, ga dan meteen googlen voor een webshop. Inmiddels zijn ze overal verkrijgbaar, in de winkels en online!

Squishies, een leuke rage als je het mij vraagt. Alleen al van het zien van zo’n schattig knijpding wordt je vrolijk! Leuk cadeautje dus om te geven en te krijgen! Nog meer cadeautips lees je in mijn cadeautjes en spellenblogs.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page