top of page
 • Foto van schrijvervan Kaat

20 tips voor kinderboeken voor meiden van 8 tot 12

Bijgewerkt op: 28 jun. 2022


Kinderboekenweek, voor veel ouders het moment om weer ‘s nieuwe boeken te kopen. Maar ook mijn lievelings vcadeau voor op een kinderfeestje! Heb je geen idee wat leuke boeken zijn? Mijn twee meiden van 11 en 9 jaar zijn echte boekenwurmen. Dus zij kunnen je leuke tips geven! De boeken die bij mijn meiden populair zijn zette ik voor je op een rijtje.

Spannende boeken

Griezelen is het thema van de kinderboekenweek. Dat betekent dus spannende boeken lezen. Wil je het een beetje spannend? Lees dan de avonturen van Spekkie en Sproet. Het engst in dit lijstje zijn de boeken van Harry Potter. Helemaal als je ook nog de film ervan gaat kijken!

 • Harry Potter van J. K. Rowlings

 • De middernachtbende van David Walliams

 • Spekkie en Sproet van Vivian den Hollander

 • Fantasia van Geronimo Stilton

 • De ongelooflijke Ravi Ravioli van Jozua Douglas

Niet alleen leuks voor jongens

Meidenboeken zijn meestal niet echt leuk voor jongens, maar omgekeerd dus wel! Dat het twee jongens zijn bij de boomhut doet namelijk niets af aan de leuke fantasie over al die rare verdiepingen. Kans bestaat wel dat er ineens wilde plannen voor een boomhut in de tuin worden gemaakt…

 • De waanzinnige boomhut van Andy Griffiths

 • Leven van een Loser van Jeff Kinney de jongens variant van Dagboek van een Muts van Renee Russell

 • Max Kruimel Superheld op sokken van Rachel Renee Russel

 • Tom Groot van Liz Pichon

Boeken om te smullen

Taart, snoep, cupcakes, kinderen zijn er gek op! En die meiden van mij vinden het zelf ook erg leuk om te koken. Niet zo raar dus dat boeken over eten populair zijn. Wie weet willen jou kids na het lezen van deze boeken ook ineens vaker meehelpen in de keuken!

 • De muffinclub van Katja Alves

 • De Cupcakeclub van Marion van de Coolwijk

 • Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl

 • De keukenprins van Mocano van Mathilda Masters

 • Superjuffie van Janneke Schotveld

Boeken voor Fashionista’s

De film 100% Coco al gezien? Of kijken ze bij jou thuis naar Hip voor Nop, Jill of Hollands Next Topmodel? Dan zijn deze boeken echt een aanrader. Leg je camera maar alvast klaar, want na het lezen hebben de meiden vast en zeker volop inspiratie voor eigen ontwerpen en modeshowlook!

 • Fashion Academy van Simone Arts

 • 100% Coco van Niki Smit

 • Elvy’s eigen wereld van Jill Schirnhofer

 • De Thea Sisters van Thea Stilton

 • Project Prep van Niki Smit

Veel leesplezier! En nog meer boekentips staan in mijn boeken voor jongens en meiden blog.

bottom of page