top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Blog: Buitenspeeltip: boek vernietigen!

Bijgewerkt op: 28 jun. 2022


Ok, ik moest even aan het idee wennen, maar de kids hebben er echt lol in! Een boek wat je moet vernietigen. En niet zomaar stuk maken. Nee, dit doe je met gekke, rare opdrachten voor buiten. Erg leuk dus om nu te geven, want het is weer heerlijk buitenspeelweer!

Mijn dochtertje kreeg het boek 'Wreck this Journal' van een vriendinnetje op haar kinderfeestje. Ze was superblij en showde het boek dan ook aan iedereen op haar feestje. Een vriendinnetje zag het boek, pakte het uit Julie's handen, gooide het hard op de grond en stampte erop. De rest volgde meteen. Dus met z’n allen springen op het boek!


Boek kapot maken

Een moeder zag dit alles gebeuren. Ze stond met haar mond open vol verbazing te kijken. “Wat doen ze nou? Dat kan toch niet?” zei ze geschrokken. Door haar reactie had ik echt tranen in mijn ogen van het lachen. Ik wist namelijk al wat de bedoeling van het boek was.

Wreck this Journal

Keri Smith is de auteur van 'Wreck this Journal'. Een boek met op elke bladzijde een opdracht. Voer je alle opdrachten uit? Dan is als het goed is het boek vernietigd. Daar moet je volgens mij dan wel echt heel hard je best voor doen. Mijn dochtertje bedacht namelijk zelf de opdracht om een bladzijde in het vuur van de vuurkorf houden. Ondanks engelengeduld vatte het papier geen vlam, het vergeelde alleen een beetje.

Weten de kids even niks te verzinnen, dan pakken ze het boek en gaan naar buiten. Er staan meer dan genoeg opdrachten in om te doen. En, ook erg leuk, zelf mag je ook opdrachten verzinnen. Gegarandeerd de grootste lol! Zie je ze ineens met vriendinnetjes voorbij lopen met het boek aan een touw. Dat is dus de opdracht 'bind een touwtje aan het boek, ga wandelen en laat het boek uit'. Snoepjes eten ze spontaan niet meer allemaal op. Nee, een paar moeten ze in het boek plakken!

Julie heeft nog lang niet alle opdrachten gedaan. Maar, toch is het al gelukt om het boek een beetje te vernietigen. Deze week neemt ze haar boek mee naar klimles voor verdere vernietiging. ‘Klim zo hoog je kunt. Laat het boek vallen’ is de opdracht. Nou, dat komt vast goed als ze op de top van de klimwand het boek 20 meter naar beneden gooit!


Leuk cadeautje

Echt een leuk doeboek met originele opdrachten voor jongens en meiden. Ook voor kids die niet van lezen houden.! Wedden dat je kids ineens heel graag willen gaan wandelen? Kunnen ze meteen vogels tellen en pootjes tekenen. Of lijntjes trekken terwijl je aan het lopen bent. Leuk om te geven als cadeautje op een kinderfeestje!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page