top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

5 do’s en don’ts voor een kinderfeestje

Organiseer je binnenkort een kinderfeestje thuis? Zie je er een beetje tegenop? Dat hoeft echt niet! In mijn blog ‘hoe organiseer je een kinderfeestje thuis' gaf ik al veel feesttips. Dus tips over hoe je zelf een leuk feestje kan regelen zonder gestress. In deze blog vertel ik je juist een aantal dingen die je niet moet doen op een kinderfeestje. Ook niet onbelangrijk toch!

5 do’s en don’ts voor een kinderfeestje thuis hulp

Hulpouder

De eerste don’t is dat je vergeet om hulp te regelen. Hulp in de zin van praktische hulp op het feestje zelf. Of dat nou je partner, ouders of een vriendin is, dat maakt niet uit. Als je maar een paar extra handen en ogen hebt! Zo handig als jijzelf een activiteit begeleid en de hulp de spullen van de vorige opruimt. Of voor een snack en volle kannen ranja zorgt als je bijna klaar bent met een spel. Dat scheelt je een hoop gestress en gedoe tijdens het feestje!


Feestplanning

De tweede don’t is om geen plan te hebben. Een kinderfeestje is niet ‘gewoon’ afspreken. Kinderen willen dus niet net zoals anders spelen en doen waar ze zin in hebben. Maak een planning met veel activiteiten in het favoriete thema van de jarige (kijk een bij mijn complete draaiboeken). Beter te veel dan te weinig vind ik. Bij te veel kan je iets uit de planning overslaan, bij te weinig heb je kans op kinderen die zich vervelen. En dat wil je niet op het feestje van je kind!

5 do’s en don’ts voor een kinderfeestje thuispoefjes doen

Flexibel

De derde don’t is je strak aan de planning willen houden. Probeer je flexibel op te stellen. De ene activiteit gaat namelijk sneller dan je had gedacht (een speurtocht lopen bijvoorbeeld). Terwijl een andere activiteit veel meer tijd kost dan gepland (zoals een knutsel activiteit). Plan daarom meer in dan de tijdsduur van het feestje. Dan kan je flexibel zijn.


Over the top kinderfeestje

De vierde don’t is om de lat hoog te leggen. Dus voor een ‘over the top’ feestje te gaan. Het hoeft echt niet groter en meer dan andere kinderfeestjes. Dat zorgt niet alleen voor jezelf voor stress, hoge kosten en veel geregel. Maar ook voor je kind die superhoge verwachtingen heeft en teleurgesteld zal zijn als het niet helemaal zo extreem uitpakt als verwacht. Onthou dat het gaat dat de jarige het superleuk heeft met zijn vrienden en vriendinnen met leuke, afwisselende activiteiten.


Competitie

De vijfde don’t is om wedstrijdjes met een hoofdprijs voor de winnaar te doen. Niet alle kinderen kunnen tegen hun verlies, wat niet te goede komt aan de feeststemming! Een wedstrijdje of bingo kan natuurlijk wel, maar doe het dan of zonder hoofdprijs of met een kleinigheidje voor iedereen. Verdeel je de groep het hele feest in teams? Wissel dan regelmatig de teamleden. Zo kan iedereen een keer met de jarige in het team.

5 do’s en don’ts voor een kinderfeestje thuis unicorn eenhorrnfeest

Spannend kinderfeestje

Deze laatste don’t vind ik eigenlijk wel het belangrijkst van allemaal: maak er geen spannend ding van voor de jarige en jezelf! Ga er juist zo open en ontspannen mogelijk in. Anders kan het namelijk een beetje tegenvallen als niet alles precies verloopt zoals gedacht. Belangrijkste is dat iedereen een superleuk feestje heeft samen!


Een dag om nooit te vergeten

Wat en hoe je het kinderfeestje ook regelt, het allerbelangrijkste is dat alle kinderen, maar vooral de jarige, een dag heeft om nooit te vergeten!


Kinderfeestje thuis

Wil je ook een thuisfeestje organiseren? Zie je er tegenop of heb je geen inspiratie of tijd? Maak het jezelf dan gemakkelijk en bestel een van mijn uitgebreide draaiboeken of complete feestpakketten. Deze zijn er voor feestje in veel verschillende thema’s. Van het populaire professorfeest voor een middag vol proefjes en Pokemon tot toveren als Harry Potter en avonturen in de onderwaterwereld van zeemeerminnen!

5 do’s en don’ts voor een kinderfeestje thuis

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page