top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: verjaardagskalender van Fotoalbum.nl

Bijgewerkt op: 8 jun. 2022

Op veel wc’s hangt een verjaardagskalender. Ook bij ons moet ik eerlijk bekennen! En toch werkt het dat hij juist op die plek hangt. Zo ziet altijd een van ons op tijd dat iemand (bijna) jarig is. Dus dat er bijna een kinderfeestje is of dat we een kaartje moeten sturen. Die kalender die er hangt is wel erg saai: vrolijke voorkant, maar verder is elke maand helemaal wit met lijntjes en cijfers. Dus toen Fotoalbum mij mailde voor een samenwerking, leek mij een fotokalender wel een goed idee. Hebben we tenminste iets leuks om naar te kijken!

Review: verjaardagskalender van Fotoalbum.nl

Verjaardagskalender

Een kalender vol met taartjes, cupcakes en traktaties, dat lijkt me nou echt lekker vrolijk. Met dat idee in gedachten ging ik naar de website van Fotoalbum.nl Ik kan uit verschillende maten en posities kiezen. A3 liggend, daar ga ik voor. Behoorlijk groot, ik weet het, maar dan heb je meteen elke maand een ander ‘schilderijtje’ aan de muur hangen.

Daarna is het kiezen of ik een bestaand ontwerp kies of zelf iets wil ontwerpen. Je snapt het al, ik ga natuurlijk voor mijn eigen ontwerp! Als achtergrond neem ik de confetti van mijn logo. Dat gaat heel makkelijk, omdat je eigen foto’s als achtergrond kan uploaden. Gelukkig is mijn confetti foto van goede kwaliteit, geeft het programma aan, handig!

Review: verjaardagskalender van Fotoalbum.nl kalender

Foto’s opleuken

Voor elke maand kies ik een kleurrijke foto uit en upload die naar de website. De foto’s kan ik met één klik in de maand die ik wil zetten. Dus de sneeuwpop taart in de wintermaanden en de kiwi ijsjes in de zomermaanden. Na wat gekluns, ontdekt ik uiteindelijk rechtsboven een balk waarmee je de foto’s kan bewerken. Daar vind ik knoppen waar je effecten, kleuren, frames en nog meer aan je foto kan toevoegen. In elke maand zet ik een andere foto, dus dan ook meteen maar elke maand een ander frame. Best een leuk werkje om te doen, beetje spelen en uittesten wat leuk is. Omdat het maar twaalf foto’s en de voorkant zijn, ben ik daar snel mee klaar.

Review: verjaardagskalender van Fotoalbum.nl verjaardag

Verjaardagen

Natuurlijk staat er op elke maand een ‘calendaria’, oftewel de streepjes en cijfers. De namen van mijn kids en manlief vul ik meteen in het roze in. De rest, dat komt nog wel als we de kalender hebben. Daar hoort immers wat gekras, jaartallen en een lelijk handschrift op te staan!


Superblij

De postbode belt een paar dagen later aan met het pakket. Omdat ik dus zo’n groot formaat bestelde, past ‘ie niet door de brievenbus. Meteen scheur ik de strip los en ben superblij met onze nieuwe verjaardagskalender. De kwaliteit van de foto’s is namelijk, ondanks dat ik ze behoorlijk vergroot heb, echt goed. Zelfs de kruimels van de cupcake zijn duidelijk te zien! Goed gelukt dus!

Review: verjaardagskalender van Fotoalbum.nl fotos

Vrolijke wc!

Mijn kinderen vinden het inmiddels irritant om na elk wc-bezoek weer de vraag te krijgen: “vinden jullie ‘m ook zo vrolijk hangen?” Nou ja, ik ben er in ieder geval blij mee. En zij vast ook, maar als puber zijnde beken je dat natuurlijk nooit aan je overenthousiaste moeder!


Nog inspiratie nodig voor een superleuk kinderfeestje thuis, zoals het professorfeest of challengefeest? Kijk dan meteen ook even bij mijn draaiboeken feestpakketten! Tips voor traktaties of cadeautjes op een feestje nodig? Kijk dan naar mijn andere blogs.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page