top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Doe cadeautjes; van slijm maken tot fotoboek!

Bijgewerkt op: 27 jun. 2022


Cadeautjes krijgen hoort bij een kinderfeestje! Blijft altijd wel een uitdaging om een leuk cadeautje voor de jarige te vinden. Mijn kids geven regelmatig een ‘doe-cadeautje’. Zo noem ik een cadeautje wat mijn kids zelf maken voor de jarige, of waar de jarige iets mee kan doen.

Slijmpakket

Slijm maken is nog steeds erg populair. Een slijmpakket is dan ook een perfect cadeautje om te geven aan de jarige! Erg leuk is om het pakket zo samen te stellen dat de jarige er verschillende soorten slijm mee kan maken. Dus maak een pakket van scheerschuim, lenzenvloeistof, lijm en baking soda. Doe er voor gekleurd en glitterslijm kleurstof en een potje glitters bij. Een leuk potje of bakje om de slijm in te bewaren mag natuurlijk ook niet ontbreken.

kinderfeestje cadeau slijm pakket

Proefjespakket

Het professorfeestje is bij mij het meest bestelde kinderfeestje. Kids vinden proefjes doen dus superleuk! Mijn dochtertjes gaven dan ook al een paar keer een proefjespakket aan vriendjes cadeau. Een pakket met een labjas, veiligheidsbril, azijn, bakpoeder, afwasmiddel, maïzena, ballonnen en satéprikkers. Maak van printjes van een paar proefjes een proefjesboek erbij. Dan kan de jarige meteen aan de slag met experimenteren.


En van nog veel meer dingen kan je een compleet pakket maken. Een bak pakket met alle ingrediënten voor een taart, van bloem tot fondant. Een sieradenpakket met draad, kraaltjes en slotjes. Een bouwpakket met spijkers, hamer en stukken multiplex.

Fotoalbum

Voor haar BFF maakte mijn oudste dochtertje een fotoalbum. Ze zitten al sinds de kleuterschool bij elkaar in de klas en nu in groep 8. Met een moeder die graag fotografeert betekent dat dus veel foto’s! Mijn dochtertje zocht van elk schooljaar de leukste, grappigste foto’s uit. Van verkleden in prinsessenjurken tot samen de slappe lach hebben, van leuke uitjes samen tot bij elkaar logeren. Ze schreef er leuke teksten bij. Zo kreeg haar BFF een boek vol herinneringen.

Kinderfeestje cadeau BFF foto rek

Fotokaarten

De andere BFF gaf mijn dochtertje ook foto’s. Geen album, maar een aantal leuke foto’s om op te hangen. De jarige wilde namelijk spulletjes voor haar nieuwe slaapkamer. En dochterlief had een rek met klemmetjes bedacht. Daarop hing ze een paar foto’s van hun samen. Met nog wat leuke accessoires erbij in het favoriete thema van de jarige. Een paar daarvan klemde mijn dochtertje ook nog op het rek. De rest gaf ze er los bij.

Nog meer ideetjes

Andere doe-cadeautjes die mijn kids al gaven zijn een slaapmasker als tegoedbon voor een logeerfeestje, een treinkaartje voor samen een dagje weg, een tekenpakket en een bakpakket. Als je maar weet wat de jarige leuk of speciaal vindt om te doen, dan kan je altijd wel wat verzinnen.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page