top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: Smartgames IQ Twins

Smartgames, wie kent de spellen niet? Heb je ze niet thuis, dan kennen je kids ze vast wel van school. Want ze zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam. En dan niet op een voor je kinderen saaie, maar juist uitdagende manier! Wij mochten een nieuw SmartGames spel, IQTwins, uitproberen. Wat wij van Smartgames vinden, lees je in deze blog.

Review Smartgames IQ Twins spel reisspel

SmartGames

Smartgames zijn denkspellen voor één persoon. Denkspellen waarbij je logisch en ruimtelijk moet denken. Elk spel heeft veel levels. Je begint met nummer 1 bij starter en eindigt bij heel hoog bij Wizard. Van makkelijk naar extreem moeilijk dus. De spellen zijn er voor jong tot oud. Zelfs voor allerkleinsten vanaf3jaar zijn er al spellen, bijvoorbeeld het spel Drie kleine biggetjes .


Toen de meiden in de laagste groepen op school zaten, hadden wij van Smart Games Aqua Bella, Hide & Seek Safari en Penguins on ice. Spellen die er vrolijk uitzien, met grote stevige stukken en veel verschillende uitdagingen. Later gingen we over naar Temple Trap, Road Block en Atlantis Escape. Nieuwe uitdagingen passend bij hun leeftijd, met kleinere stukken en nog meer challenges. Handig om te weten: de spellen zijn van goede kwaliteit, ze blijven goed, dus kan je ze bijvoorbeeld na een jaartje ruilen met iemand of verkopen. Die spellen zijn namelijk populair!

Review Smartgames IQ Twins spel reisspel Atlantis escape

En nu is het dus de IQ fase. Dat zijn kleine, compacte puzzels waarbij je verschillende stukjes moet proberen neer te leggen of te bouwen met 120 uitdagingen! Handig formaat, zodat je ze makkelijk mee kan nemen voor onderweg of in de trein. We hadden al de IQ Puzzler pro, Plugs & Play, IQ XOXO en nu dus ook nog IQ Twins. Leuk voor zowel kinderen vanaf 8 jaar als voor volwassenen.

IQ Twins

“Nog zo’n spel?” hoor ik je denken. Ja, echt, ze zijn elke keer weer anders en het blijft uitdagend! Dus ik was blij dat we IQ Twins mogen uitproberen. Het is hetzelfde concept, dus een stevig doosje waarin alle puzzelstukjes zitten en ook het boekje met alle 120 challenges. Deze keer zijn er van alle puzzelstukken twee dezelfde. Twins dus, maar net als bij tweelingen toch net een klein verschil. De dubbele versie is iets vergroot. Dus dan denk je dat het past, maar toch net niet. Of zoals het beschreven staat: Het ene puzzelstuk moet je onder een hoek van 90° op het spelbord leggen, terwijl het andere stuk enkel onder een hoek van 45° past.” Zoals ik al zei, uitdagend!

Review Smartgames IQ Twins spel reisspel

Klein en compact formaat: ideaal reisspel

Het spel kreeg ik een dag voor ons dagje naar Antwerpen in de brievenbus. Dus die nam ik meteen mee voor in de trein. Zoals altijd werd de op 1 na moeilijkste uitgekozen om mee te beginnen. Hoezo elke keer weer? Nou, als we die snel kunnen oplossen, dan is het te simpel. Nog nooit snel gelukt trouwens. Na een kwartier moesten we overstappen in Breda en nog was de challenge niet opgelost. Toen was het spel eigenlijk al goedgekeurd, want die was echt moeilijk. Dus in de volgende trein werd begonnen bij het begin, zoals het hoort.

Review Smartgames IQ Twins spel reisspel

Kijk voor nog meer speltips in mijn grote spellenblog. Het zou ook leuk zijn als je een kijkje neemt bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes. Daarmee kan je zelf makkelijk thuis een superleuk feestje organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een professorfeestje of Harry Potterfeest.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page