• van Kaat

Snel en makkelijk carnavalskleding maken


De ene na de andere carnavalskraker dreunt door onze huiskamer. “Om in de carnavalssfeer te komen” zegt mijn jongste terwijl ze haar outfit zit te naaien. Hoe ze dit jaar gaat? Als regenwolk! En mijn oudste, die gaat samen met een vriendinnetje als M&M. Alle twee outfits die je snel kan maken. Sterker nog, mijn dochters maakten hun carnavalskleding zelf. Dus dan kan jij dat ook!

M&M carnavalskleding

Op Pinterest vond mijn oudste een idee voor een M&M outfit. Toen haar vriendinnetje dat zag, wilde zij ook als M&M. Dat vonden ze een goed excuus voor een gezellig middagje shoppen. Voor nog geen twee euro kochten ze een fel blauw en rood XXL shirt bij Primark. En bij een van de vele carnavalswinkels vonden ze lange sokken in ‘matching’ kleuren.

Uit witte vilt knipte ik twee grote M’s. De echte M van het M&M logo (die hadden ze op internet gevonden en geprint). Met de naaimachine naaide ik de M’s op de supergrote shirts. Hoeft trouwens niet perse met de naaimachine. Kan natuurlijk ook met de hand of textiellijm. Donderdagavond trekken ze hun M&M shirt aan, zwarte legging eronder, lange blauwe sokken eroverheen en klaar zijn ze voor het schoolfeest!

Regenwolk outfit

Deze regenwolk kost iets meer moeite dan de M&M’s outfit, maar is nog steeds vrij snel te maken. Bij de Hema kochten we een setje vilt in verschillende blauwtinten. Daarvan knipte mijn dochtertje heel veel regendruppels. Al die druppels speldde ze op haar jurk en naaide ze met naaimachine met een blauwe draad vast. Gewoon een rechte lijn door het midden van de druppel, dan zit deze al stevig vast.

Een oude carnavalshoed plakte ze vol met witte vulling. Je kan natuurlijk ook watjes of nepsneeuw uit de kerstdoos gebruiken. Vulling is wel handig, omdat je grote plukken hebt en de hoed daardoor sneller vol zit. Van gekleurde foamvellen van de Hema knipte ze nog meer druppels. Die druppels zijn om aan de hoed te hangen. Met lijm plak je twee druppels met daartussen een stukje visdraad (doorzichtig touw) aan elkaar vast. Die druppels aan touwtjes knoopten we aan de hoed vast. Als finishing touch kocht ze In de sale bij Primark voor zes euro glitter regenlaarzen. Ook zij is er helemaal klaar voor!

Mijn kids hebben deze outfit dus zelf gemaakt. Heb je kids in ongeveer dezelfde leeftijd en is er een jarige in de periode voor carnaval? Dan is dit misschien een leuk idee om te doen op het kinderfeestje!

#carnaval #carnavalskleding #regendruppel #feestje

208 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven