• van Kaat

Makkelijke en snelle kersthapjes voor het (school) kerstdiner


Het is weer zover: inschrijven op de lijst voor hapjes voor het kerstdiner op school! Dit keer maar voor 1 kind, de oudste zit nu namelijk op de middelbare school. Dus we moeten maar 1 kersthapje bedenken. Ook al bekeek Evie de meest lekkere en mooie creaties, ze wilt toch net als vorig jaar (en het jaar daarvoor) wafels. Want die vinden echt de hele klas lekker. Perfecte keuze, want makkelijk te maken en lekker!

Lekker & makkelijk

Wat je ook gaat maken, hou het simpel. Want het gaat de kids er vooral om dat het hapje er leuk uitziet en lekker is. Leuke bijkomstigheid is dat die hapjes meestal ook snel klaar te maken zijn. Is toch een fijne bijkomstigheid nu je meestal het grootste deel zelf maakt in plaats van de kids zelf. Zo hou je meteen nog wat tijd over om je kind te helpen met bijvoorbeeld haren vlechten of de leukste kerstkleding uitkiezen. En om net op tijd te denken aan bord, beker en bestek met naam op.

Wafels

Een hartjes wafelijzer hebben we. Dus dat geeft meteen een leuk effect! En snel klaar te maken met een pak wafelmix van Homemade. Beetje water bij de mix, roeren en dan is het al klaar om op het wafelijzer te gaan. Met gekleurde poedersuiker zien de wafels er meteen feestelijk uit! De helft van de wafel dippen in chocolade is ook een idee. En dan nog discodip erover natuurlijk. Met plakken ontbijtkoek, stroopwafels, brownie, cake en eierkoeken kan dit natuurlijk ook.

Kerstboom

Erg populair is het maken van hapjes in de vorm van een kerstboom. In kersttijd ziet iedereen, nou ja kids dus, een kerstboom in een driehoek. Dus slices pizza of watermeloen zijn kerstboompjes! Of leg blokjes kaas en worst, plakjes kiwi of komkommer met tomaatjes in de vorm van een kerstboom neer op een grote schaal. Heb je wat meer tijd? Dan kan je ook knakworstjes of rauwkost op een prikker steken en deze aan alle twee de kanten schuin afsnijden tot kerstboom. Of een punt wraptaart, ook erg lekker!

Sneeuwpop

Olaf, de schattige sneeuwpop blijft nog steeds een bron van inspiratie voor het kerstdiner. Steek drie marshmallows op een prikker en teken met eetbare stiften een gezichtje erop. En daar is Olaf! Of teken op en transparant bakje een gezicht, knoop er een rood lintje omheen en vul het met popcorn. Ook dat is een sneeuwpop. Erg makkelijk is de gesmolten sneeuwpop. Dit zijn flesjes water met een labeltje “gesmolten sneeuwpop” erop. Dan heb je dus alleen wat print- en plakwerk.

Rolletjes

Het meest bekende schoolkerstdinerhapje is denk ik wel de knakworst in bladerdeeg. Volgens mij ken je dit niet als je geen kids hebt! Maar je kan nog veel meer met bladerdeeg. Maak er een pizzarol van door er tomatensaus op te smeren en strooi er kaas. Rol het op, even in de oven en klaar is de rol. De zoete rol maak je met een mengsel van kaneel en suiker. Opgerolde wraps vinden de meeste kids ook lekker. Met kip en roomkaas of rode pesto / tapenade met ham bijvoorbeeld. Of banaan en chocopasta in een opgerolde pannenkoek als zoete variant.

Wil je nog meer inspiratie voor kersthapjes? Kijk dan op mijn Pinterestbord Kerstfeest voor nog meer ideetjes.

#kerstdiner #kersthapje #kerst #partyfood #knakworst #sneeuwpop #traktatie

347 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven