• van Kaat

Aftellen naar kerst met onze diy adventkalender!


Een advent kalender, die zat elk jaar in de zak met cadeautjes op pakjesavond. Dat is namelijk een redelijk groot cadeau, dus vult lekker en kost maar een euro. Ook al wisten ze dat er elke dag weer een chocolaatje in zat, ze vonden het gewoon erg leuk om open te maken. Dit jaar maakten we zelf een advent kalender. En de eerste doosjes zijn al geopend!

Cadeautjes

Doosjes met nummers op kocht ik al een poosje geleden. Kleine doosjes, dus daar passen niet echt cadeautjes in. Leek me toch wel leuk om wat cadeautjes te geven, nu ze niet meer gelovig zijn, dus geen schoen meer zetten. Een lange stok hadden we nog liggen van een boswandeling. Dus daar de doosjes aan ophangen leek ons wel een goed idee.

Verrassing

Het leek mij leuk om elke dag een opdracht, cadeautje, raadsel, mop of uitje in het kerstthema te hebben. Een soort kerstverrassing dus. Om zo helemaal in kerstsfeer te komen. Niet dat dat echt nodig is. We hebben namelijk al kerstfilms gekeken, kerstballen en kerstkaarten gekocht en de kerst koekjesvormen klaarliggen.

Broodbriefjes

Was ik net begonnen met het bedenken van leuke briefjes voor in die doosjes, zag ik ineens advent briefjes. Dat zijn leuke briefjes van www.broodbriefjes.nl die je gratis kan printen! Hierop staan onder andere deze teksten:

· Vandaag roosteren we marshmallows!

· Als jij de baas van de kerstboom was…. hoe zou de boom er dan uitzien?

· Welke kerstfilm gaan we vandaag kijken?

· Vandaag hebben we pyjamadag!

· Zullen we samen Kerstkoekjes bakken?

· Vanavond dineren we met de kaarsjes aan!

· Het is straks spelletjesavond! Zoek jij een spel uit?

· Vandaag zetten we samen de kerstboom op!

Wat handig is, is dat er ook lege briefjes in het thema bijzitten. Daar kon ik mijn zelfbedachte teksten opschrijven. Dat we naar de bioscoop gaan, naar The Grinch een echte kerstfilm! En ook dat we samen brood gaan bakken, naar de kerstmarkt gaan en een avondje kerst Netflix met lekkers erbij. Gewoon samen leuke dingen doen dus.

Puzzelen

Het was wel even puzzelen welk briefje in welk doosje moest. Want het moet plan technisch gezien natuurlijk wel uitkomen op die dag. Ondanks een goede planning loopt het na 2 dagen toch al mis. Want er waren ineens uitnodigingen voor een paar feestjes. En daar willen we toch echt wel graag heen! Wij houden namelijk wel van een feestje!

Dus de briefjes in de advent doosjes noemen we nu gewoon bonnen die ‘ingewisseld’ kunnen worden tot en met de kerstvakantie.


Update:

Ook dit jaar maakten we weer een adventkalender. Wel versie 2019: envelopjes in plaats van doosjes. De envelopjes met vrolijke stickers en een zakje roze met witte garen kocht ik bij Hema, de belletjes hadden we nog in de knutseldoos zitten. En natuurlijk zitten er ook weer briefjes met leuke opdrachten, uitjes, cadeautjes en samen doe dingen in. Dit keer allemaal wel zelf bedacht, want ik vind het wel leuk om elk jaar andere verrassingen te hebben.

#adventkalender #diy #decoratie #aftellen #aftelkalender

285 weergaven0 opmerkingen