• van Kaat

48 leuke spellen in onze spelletjeskast!


Zaterdagavond is spelletjesavond. Alhoewel, afgelopen vrijdag was er spontaan een logeerfeestje en werd ook het ene na het andere spel gespeeld. Spelletjes spelen is dus gewoon superleuk! De favoriete spellen zijn op dit moment Monopoly, Ticket to Ride, ligretto, Dobble en hooggooien. Benieuwd welke spellen wij nog meer hebben? Kijk dan mee in onze spelletjeskast.

Kaartspellen

Als wij op pad gaan, heb ik altijd een paar kaartspellen in mijn tas. Deze spellen zijn namelijk leuk, snel en (wat erg praktisch is) klein verpakt. Ook zijn het redelijk simpele spellen, dus de uitleg duurt niet lang. Je kan vrijwel direct beginnen met spelen. Uno en Skip-Bo zijn er ook in juniorvarianten. Dus ook met kleuters kan je deze spellen al spelen.

· Ligretto

· Uno

· Start 11

· Qwirkle

· Koehandel

· Skip-Bo

· Saboteur

· ‘gewoon’ boek kaarten voor pesten, hooggooien of zenuwen

Familiespellen

Zijn we thuis op zaterdagavond, dan is het bij ons vaak spelletjesavond. Gezellig met z’n vieren aan tafel met een leuk spel en wat lekkers. Omdat mijn dochtertjes 12 en 10 zijn, kunnen we al ‘volwassen’ spellen met ze spelen. De eerste paar keer duurden de spellen best lang. Als ze eenmaal de regels kennen, dan bedenken ze meteen hun eigen tactiek. “Laten winnen”, daar doen we echt niet aan!

· Monopoly

· De Kolonisten van Catan

· Ticket to Ride Europa

· Doolhof

· Risk

· Carcassonne

· Stratego

· Cluedo

Leerzame spellen

Spelletjes spelen is niet alleen leuk, het kan ook nog ’s heel leerzaam zijn. En het fijne is dat je kids het niet als ‘leren’ zien. Dus ook nog ‘s handig voor ouders met kids die niet graag lezen of rekenen. Wat ik erg leuk vind is dat je met deze spellen een indruk krijgt hoe je kind denkt. En wie weet leer je zelf ook nog wel iets van deze spellen. Bij het Squla bordspel zitten namelijk speciale vragen voor de ouders!

· Yahtzee

· Galgje

· Qwixx

· Woordzoeker

· Squla bordspel

· Rummikub

· Set

· Triominos

Reactiespellen

Wil je een kans maken om te winnen bij deze spellen, dan moet je echt heel goed opletten! Je moet namelijk meteen in actie komen of reageren op een kaart of geluid. Bij dit soort spellen speelt bij ons iedereen heel fanatiek mee. Dus het kan er wel ’s strijdlustig aan toe gaan.

· Ligretto

· Dobble

· Halli Galli

· Vlotte geesten

· Jungle speed

· Bop it!

· Speed cups

· Boggle

Denkspellen

Wist je dat er spellen zijn die je in je eentje kan spelen? Saai? Echt niet, deze spellen zijn juist heel uitdagend! Het zijn spellen waarbij je een oplossing moet bedenken. Bijvoorbeeld een route vinden of een verbinding maken van een aantal losse stukjes. Heb je ‘m gevonden, dan kan je de volgende uitdaging weer aangaan. Sommige spellen hebben zelfs verschillende opdrachten. Echt breinbrekers dus.

· Icosoku

· Smart Games IQ Puzzler

· Rush Hour

· Temple Trap

· Laser Maze

· Brainbox de wereld rond

· Gravity Maze

· Rubik’s kubus

Kinderspellen

Kinderspellen, oftewel spellen waar je kids gek op zijn, maar die je zelf na een paar keer spelen echt wel gezien hebt. Laat je kids deze spellen dus gewoon lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen. En heb je zin om zelf weer ’s ongegeneerd gekke bekken te trekken? Doe dan mee met een potje Mimiq!

· Wie is het?

· Mimiq

· Dokter bibber

· Twister

· Baobab

· Jenga

· RaRa, wat ben ik?

· Zeg geen ja, zeg geen nee

#spel #speltips #spelletjesavond #cadeautip

284 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven