• van Kaat

Een nieuwe oven en een zwarte taart


Een nieuw huis betekent ook een nieuwe oven. En dat hebben we geweten. Niet alleen wij trouwens, maar ook de hele straat…

Verjaardagstaart bakken

Twee weken nadat we verhuisden, waren de meiden jarig. Ook in ons nieuwe huis wilden ze de traditie om zelf hun verjaardagstaart te bakken voortzetten. De jongste wilde een nogal uitdagende hoge dripcake maken. Leek mij dan ook verstandig om dat eerst maar ’s te testen. Dus gingen we een ochtendje bakken, botercrème maken en kleuren, smeren en choco drippen. Eitje!

Lemon Meringue taart

Zowel de oudste als ik vonden het testen van de Lemon Meringue taart van dr. Oetker uit een pakje dan ook echt niet nodig. Als die lastige driptaart lukte, dan moest dat al helemaal lukken. Ik bedoel, hoe moeilijk kan het zijn om een taart te maken waarbij het hele recept op het pak staat en je bijna alle benodigdheden in het pakje kan vinden?

Die Lemon Meringue taart maken ging inderdaad best goed. Wel wat werk, want je moet eerst de bodem maken, daarna de lemoncurd en tot slot nog de meringue. Maar toch, appeltje eitje. Geheel tevreden met het resultaat vroeg mijn dochtertje of ik de taart in de oven wilde zetten. De laatste stap voor wel konden proeven. De merinque moest namelijk alleen nog een beetje bruin worden.

Bijna klaar!

Toen de voorgeschreven baktijd om was, zag de meringue er nog niet echt bruinig uit. Gewoon nog wit en zo zag de taart er dus niet uit op het plaatje. Nog een paar minuutjes langer terug in de oven leek mij dan ook een goed idee. Dus zette ik de taart weer terug in de oven en duwde op het knopje voor nog 3 minuutjes extra.

Brandalarm

De oven piepte dat de tijd om was. Een grote wolk kwam uit de oven toen ik de ovendeur opende. We kregen er tranen in onze ogen van. Meteen ging ook het brandalarm door het hele huis af, echt keihard!!! Na (voor ons gevoel) 10 minuten zoeken vonden we de dichtstbijzijnde brandmelder. Die hing erg hoog (of ik ben gewoon erg klein). Met een been op een stoel en een been op de trap balancerend kon ik net bij het knopje van de brandmelder. Ondertussen roepend dat de meiden alle deuren moesten openzetten.

Verbrande taart

Het alarm was uit, de rook was weg en de taart was zwart. Nou ja, alleen het bovenste laagje van de meringue dan. Bleek dat ik de tekst op de oven niet goed had gelezen. Ik had op de ‘brown’ functie geduwd in plaats van de tijd aan te passen. Brown is dus blijkbaar voor een krokant laagje. Zwart in ons geval dus!

Toch nog feest!

Dochterlief met een verdrietig gezichtje, dus mom to the rescue. Ik haalde de zwarte laag er voorzichtig af. Zo had de taart nu gewoon iets minder meringue op de bovenkant. Gelukkig proefde je totaal niet dat er iets mis was gegaan. Nou ja, dat zeiden al die lieve vrienden in ieder geval vol overtuiging tegen mijn dochtertje.


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven